Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkmenistan Halk Danışma Meclisi Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov ile görüşme

Türkmenistan Halk Danışma Meclisi Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov ile görüşme
REKLAM ALANI

 

 

 

 

Türkmenistan Halk Danışma Meclisi Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov ile görüşme

.2023 , Türkmenistan

 

 

 

 

4 Ağustos 2023 tarihinde, ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, çalışma ziyareti kapsamında Türkmenistan’a, 4 Ağustos 2023 tarihinde, Tacikistan Ulusal Lideri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Türkmenistan Halkı, Türkmenistan Halk Danışma Meclisi Başkanı Sayın Gurbanguly Berdimuhamedov.

 

 

 

 

Görüşmede taraflar, Tacikistan ile Türkmenistan arasındaki dostane ilişkilerin kritik konularını ele aldı ve iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın güçlendirilmesine ve işbirliğinin çeşitli yönlerinin daha da geliştirilmesine dikkat çekti. Özellikle ekonomik, ticari, kültürel ve insani işbirliğinin güçlendirilmesi ve genişletilmesi gereği vurgulandı.

 

 

 

Aynı zamanda Tacikistan ve Türkmenistan arasında Birleşmiş Milletler, Bağımsız Devletler Topluluğu, Uluslararası Aral Denizi’ni Kurtarma Vakfı ve diğer kuruluşlar gibi çok taraflı uluslararası yapılar içinde işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Bu bağlamda, bu sürecin devamına hazır olunduğu ve iki ülkenin uluslararası girişimlerine yönelik karşılıklı destek iyi gelenekleri dile getirildi.

 

 

 

 

 

Görüşme sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti.

Konuyla ilgili malzemeler:

Tacikistan ve Türkmenistan arasındaki en üst düzeydeki ilişkilere ilişkin diğer materyaller
Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31145?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI