Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

SAKARYA MİLLETVEKİLİ ÜMİT DİKBAYIR `DAN “24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI” MESAJI

SAKARYA MİLLETVEKİLİ ÜMİT DİKBAYIR `DAN “24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI” MESAJI
REKLAM ALANI
24.07.2022
A+
A-

İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Özgür ve tarafsız basın yayın organlarının, demokrasinin çok seslilik ilkesi ve özgürlük anlayışının yaşama geçirilmesinde üstlendiği görevin büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

“Gazi Mustafa Kemal’ İn ‘Türkiye basını, milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyet’in etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır.’ Sözünün hakkını vererek Cumhuriyetimizin etrafında çelikten bir kale oluşturmaya devam ediyor.

Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği bir gerçektir. Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın; etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde, doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Basın; toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır.

Hızla ilerleyen teknolojiye uyum sağlayarak gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın; haber verme, bilgilendirme, eğitme, eğlendirme, kültürel değerleri aktarma, denetleme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işleve sahiptir. Basında sansür, basını bu temel işlevlerinden uzaklaştırır ve objektifliğini gölgeler. Bu çerçevede basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihinin gazetecilik açısından bir milat, bir dönüm noktası olduğu inancındayım.

Yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız; Ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı dik duruş sergileyerek, milletten ve demokrasiden yana kesin bir tutum almışlardır. Halkımızın anında ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamışlardır. Basınımızın bu basiretli tutumu takdire şayandır.

Bu duygu ve düşüncelerle her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz ilimizde ve ülkemizde görev yapan değerli basın mensuplarımız ve basın kuruluşlarımızın 114 yıllık hür ve bağımsız meslek faaliyetlerini gönülden kutlar, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

Bir bir veya daha fazla kişi ve yazı görseli olabilir

REKLAM ALANI