Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

MEHMET FETTAH ÇİFTÇİ `DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

MEHMET FETTAH ÇİFTÇİ `DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
08.01.2023
A+
A-

AK Parti 27.Dönem Hatay Milletvekili Adayı Bayir Bucak Türklerini Koruma Tanıtma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Fettah Çiftçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti 27.Dönem Hatay Milletvekili Adayı Mehmet Fettah Çiftçi, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden tüm basın emekçilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyorum.

Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın, demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Gazetecilik ise, bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla bir kamu hizmetidir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler; vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi alma hakkını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlâk kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli bir yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele takdire şayandır.

Basın kuruluş ve mensuplarının sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceklerine olan inancımla bütün basın çalışanlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, selâm ve muhabbetlerimi sunuyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI