Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları (USARGames) Ödül Töreni’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları (USARGames) Ödül Töreni’ne katıldı
REKLAM ALANI
02.05.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları (USARGames) Ödül Töreni’ne katıldı

.2023
“Bu çalışmaların geleneksel olarak yapılması KKTC’nin kurumsal hafızasını arttırması bakımından önemlidir”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar dün akşam katıldığı ve Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi’ne üye üniversitelerin arama kurtarma kulübü öğrencileri arasında gerçekleştirilen “USARGames 2023 Üniversiteler Arama Kurtarma Tatbikatları” ödül ve kapanış töreninde başarı elde edenlere ödüllerini verdi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nda yer alan
ödül töreninde yaptığı konuşmada, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın öğrencilerle birlikte olağanüstü bir çalışma ortaya koyduklarına işaret ederek arama kurtarma çalışmalarında ciddi başarılar elde edildiğini görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

6 Şubat depreminde Adıyaman’da enkaz altında kalanları kurtarma çabalarını tüm ülkenin izlediğini ve gördüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, deprem dolayısıyla çok acılar yaşandığını belirtti ve gösterilen fedakârlıklara teşekkür ederek deprem dolayısıyla yitirilen canlara ve Şampiyon Meleklere rahmet, yaslı ailelere sabır diledi.

Doğal afetlere karşı hazırlıklı olunması konusuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, itfaiye, polis ve diğer kurum ile kuruluş ekipleri ve gönüllülerin çabalarını tebrik etti. Üniversitelerimizde yer alan çeşitli ülkelerden gelen gençlerle birlikte gençlerimizin gerçekleştirdiği arama kurtarma çalışmalarının kurumsal hafıza bakımından önemine değinen Cumhurbaşkanı, bu çalışmaların geleneksel olarak KKTC’nin kurumsal hafızasını arttırmak için devam etmesinin önemine işaret etti. Cumhurbaşkanı Tatar, farklı dost ülkelerde KKTC’yi temsil eden bir kapasitenin oluşmakta olduğunu da değerlendirerek tüm katılımcıları, kazananları ve emeği geçen herkesi kutladı ve başarılar diledi.
Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-universiteler-arama-kurtarma-oyunlari-usargames-odul-torenine-10985

 

 

REKLAM ALANI