Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tacikistan ve Kazakistan Dışişleri Bakanları Arasında Görüşmeler

Tacikistan ve Kazakistan Dışişleri Bakanları Arasında Görüşmeler
REKLAM ALANI
27.01.2024
A+
A-

 

 

 

Tacikistan ve Kazakistan Dışişleri Bakanları Arasında Görüşmeler

25.01.2024

 

 

 

Öncesi
Sonraki

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sirodjiddin Muhriddin, 25 Ocak 2024 tarihinde Duşanbe’de resmi bir ziyaret amacıyla Tacikistan’da bulunan Kazakistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu ile görüştü.

 

 

 

Dışişleri Bakanları, siyasi, ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda Tacik-Kazak stratejik ortaklık ve ittifak ilişkilerinin mevcut durumunu ve gelişme umutlarını tartıştı. Ayrıca bölgesel güvenlik konuları ile iki ülke arasında uluslararası ve bölgesel örgütler çerçevesinde iş birliği konularında da görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon’un Mayıs 2023’te Kazakistan Cumhuriyeti’ne yaptığı devlet ziyaretinin ardından en üst düzeyde ulaşılan ticaret, enerji ve yatırım işbirliğinin geliştirilmesine yönelik anlaşmaların uygulanmasına özel önem verildi.

 

 

 

Bakan, Tacikistan ve Kazakistan’ın BM, ŞİÖ, BDT, CSTO, AGİT, Orta Asya ülkeleri başkanlarının istişare toplantıları mekanizması ve diğer çok taraflı yapılar çerçevesindeki girişimlerini teşvik etme konusunda karşılıklı desteği genişletmeye devam etme konusunda mutabakata vardı.

 

 

 

Görüşmeler sonucunda Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev’in 2024 yılında Tacikistan Cumhuriyeti’ne yapacağı devlet ziyaretinin yol haritası üzerinde anlaşmaya varıldı.

Görüşmeler karşılıklı anlayış atmosferinde gerçekleşti.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

Kazakistan

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/14224/negotiations-between-foreign-ministers-of-tajikistan-and-kazakhstan

 

 

 

REKLAM ALANI