Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ÖZGÜVEN GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER DAĞLI ‘DAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

ÖZGÜVEN GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER DAĞLI ‘DAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
18.10.2021
A+
A-

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
Özgüven Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Dağlı, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Dağlı, Sözlük anlamı köy ve mahallerinin yasalarla belirlenmiş işlerini yürütmek için seçilmiş kimse olsa da aslında muhtarlık, bazen tanımak, bazen haber almak bazen de vatandaşın sesi olmak anlamlarını taşır.

Çok uzaklarda küçük bir köyde yaşıyor da olsak veya şehrin merkezinde bir mahallede de olsak muhtarlar bir şekilde hayatımıza hep temas ederler.

200 yıla yaklaşan bir mazisi olan muhtarlık kurumu demokrasi kültürümüzün ilk basamağını teşkil ediyor. Millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil eden Muhtarlık, tarihinin hiçbir döneminde önemini kaybetmemiş aksine her geçen önemini artırmıştır.

Bu kapsamda muhtarlarımızın merkezi kurumsal yapıya dâhil edilebilmesi, iş ve işlemlerinin daha sağlıklı takip edilebilmesi için Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bünyesinde Muhtarlar Daire Başkanlığı kurulmuş, valiliklerde bir Vali Yardımcısı, Büyükşehir Belediyeleri’nde ise bir Başkan Yardımcısı, muhtarların taleplerinin takip edilmesinden sorumlu tutulmuştur. Bu gelişmelere ek olarak, 2015 yılından itibaren, her yıl 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Vatandaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk devlet kapısı muhtarlarımızdır. Muhtarlarımız aynı zamanda millî iradenin birer temsilcisidir. Muhtarların, vatandaşlarımızın kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesi olması itibariyle de kamu hizmetlerinin yürütülmesindeki rolü büyüktür.

Böylesine önemli bir görevi üstlenen, demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkârı muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyor, il genelinde görev yapan 863 muhtarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

REKLAM ALANI