Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kosova’da Mehmetçik ile Bir Araya Geldi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kosova’da Mehmetçik ile Bir Araya Geldi
REKLAM ALANI
30.12.2021
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kosova’da Mehmetçik ile Bir Araya Geldi

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmî ziyaret kapsamında gittiği başkent Priştine’deki temaslarının ardından Prizren’e geçerek Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığında denetleme ve incelemelerde bulundu.

Sultan Murat Kışlasına gelişinde Tören Mangasını selamlayan Bakan Akar, faaliyetlere ilişkin brifing aldı, talimatlar verdi.

Daha sonra kışladaki Mehmetçik ile bir araya gelen Bakan Akar, başarılı çalışmalardan dolayı onları tebrik etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, dost ve kardeş Kosova’da çok önemli görevleri yerine getirdiğini vurgulayan Bakan Akar, “Bizim Kosova ile ortak değerlerimiz, tarihî geçmişimiz var. Buradaki insanlara karşı sorumluluklarımız var. Kosovalıların haklı davasında yanlarında olmaya devam edeceğiz. Elimizden geldiğince onların buradaki hayatlarını kolaylaştırmak, savunma ve güvenlik konularında onlara katkı sağlamak için buradayız.” ifadelerini kullandı.

Kosova’nın geçmişinde yaşananları anımsatan Bakan Akar, şunları söyledi:

“Balkanlardaki, özellikle de dost ve kardeş Bosna Hersek ve Kosova’daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Buradaki kardeşlerimizin, dostlarımızın rahatı, huzuru ve güvenliği bizi sevindiriyor, aksi durumu ise üzüyor. Bu ilgimizi sürdürürken elimizden gelen bazı katkıları da sağlamak durumundayız. Kosovalı kardeşlerimizin NATO ve Avrupa, Atlantik kurumları ile entegrasyonu konularında da elimizden gelen katkıyı bugüne kadar sağladık, bundan sonra da sağlamaya devam edeceğiz.”

Mehmetçiğin burada bir taraftan Türkiye’yi, Al Bayrağı temsil ettiğini diğer taraftan da askerî görevlerini yerine getirdiğini aktaran Bakan Akar, temsil görevinin önemine dikkati çekti.

KENT MERKEZİNDE VATANDAŞ İLGİSİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cumhuriyet tarihinin en yoğun döneminden geçtiğini ifade eden Bakan Akar, “BM, NATO, AB ve AGİT görevleri ile ikili ilişkiler kapsamında Azerbaycan ve Libya’nın yanı sıra Somali’de, Kosova’da, Bosna Hersek’te, Katar’da ve daha birçok coğrafyada tüm dost ve kardeşlerimizin yanında bulunuyoruz. Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Suriye’nin kuzeyinde, Irak’ın kuzeyinde de ülkemizin, milletimizin ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak; hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak için de gerekeni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Mehmetçiğin yeni yılını da kutlayan Bakan Akar, askerlerle birlikte yediği yemeğin ardından Türkiye’nin Prizren Başkonsolosluğunu ziyaret etti.

Başkonsolosluğun ardından kent merkezinde kısa bir tur atan Bakan Akar, vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/29122021-02318

 

REKLAM ALANI