Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet Başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı Elvira Azimova’yı kabul etti

Devlet Başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı Elvira Azimova’yı kabul etti
REKLAM ALANI
26.02.2024
A+
A-

 

Olaylar

Akorda

Devlet Başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı Elvira Azimova’yı kabul etti

2024

Resepsiyonda anayasal denetimin en yüksek organının faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Cumhurbaşkanına, geçen yıl Anayasa Mahkemesine beş binden fazla itiraz geldiği ve bunların %99’unun vatandaşlardan geldiği bilgisi verildi. Elvira Azimova’nın bildirdiği gibi, vatandaşlar itirazlarında adli işlemler, yetkililerin ve hakimlerin eylemlerinin yasallığı, cezai ceza türleri ve koşulları, cezai kovuşturma çerçevesinde insan haklarına uyulması, hakların korunması hakkında sorular yönelttiler. çalışma ve idari-hukuk ilişkilerinde.

 

 

 

 

 

Anayasa mahkemesi bulunan tüm devletlerin temel yaklaşımı vatandaşların anayasa yargısına erişimini sınırlamak değil, mali engelleri ortadan kaldırmaktır. Bu bağlamda Aralık 2023’te Devlet Başkanı, Anayasa Mahkemesine başvuruda devletin görevinin sıfıra indirilmesini öngören bir yasayı imzaladı.

Kassym-Jomart Tokayev’e, anayasal işlemler çerçevesinde vatandaşlara garantili adli yardım sağlanmasının yanı sıra Anayasa Mahkemesi kararlarının dikkate alınması ve adli uygulamanın yasal izleme ve kural çerçevesinde gözden geçirilmesine ilişkin şartlara ilişkin tekliflerin sunulduğu bilgisi verildi. yapma faaliyetleri şu anda Meclis Meclisleri tarafından değerlendirilmektedir.

Devlet başkanına ayrıca geçen yıl 558 hukuk normunun kontrol edildiği, kontrol sonuçlarına göre 29 kanunda değişiklik önerildiği bilgisi de verildi. Anayasa Mahkemesi, Ceza Muhakemesi Kanunu, Vergi Kanunu ve bazı kanunların bazı normlarının revize edilmesi yönünde önerilerde bulundu. Şu anda Hükümet ve yetkili kurumlar tavsiyelerin %16’sından fazlasını uygulamaya koymuştur.

Cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesinin 2023 yılı çalışmalarının sonuçlarının, kuruluşunun ve faaliyetlerinin Kazakistan Cumhuriyeti Anayasasının üstünlüğünü sağlamak ve insan hak ve özgürlüklerini korumak için toplumun ve devletin taleplerini karşıladığını gösterdiğini vurguladı. vatandaş.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-predsedatelya-konstitucionnogo-suda-elviru-azimovu-231449

 

 

REKLAM ALANI