Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BÜYÜKŞEHİR, İSOT’UN KIRK ÇEŞİDİNİ “İSOT KAHVALTISI” İLE TANITTI

BÜYÜKŞEHİR, İSOT’UN KIRK ÇEŞİDİNİ “İSOT KAHVALTISI” İLE TANITTI
REKLAM ALANI
27.09.2021
A+
A-

BÜYÜKŞEHİR, İSOT’UN KIRK ÇEŞİDİNİ “İSOT KAHVALTISI” İLE TANITTI

Şanlıurfa’nın tarihi, turizmi, gastronomisi ve müziğinin tanıtılması adına çeşitli festivaller ve etkinlikler düzenleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi “Dünya’nın En Eski Mutfağı” sloganıyla Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi’nde “İsot Kahvaltısı” düzenledi.

Şanlıurfa’nın vaz geçilmez tescilli lezzetlerinden biri olan İsot ile yapılan yaklaşık kırk ürünün tanıtımının ve tadımın yapıldığı isot kahvaltısında Şanlıurfa’nın kahvaltı sofralarını birbirinden lezzetli ürünler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen isot kahvaltısı etkinliğine katılan ve isotla yapılan yaklaşık kırk çeşit ürünün tanıtımının yapıldığı etkinliğe Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl de katıldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL:” DÜNYA’NIN EN ESKİ MUTFAĞI ŞANLIURFA’DA”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Dünya’nın en eski mutfağı olan Şanlıurfa mutfağının 12 bin yıllık tarihiyle Göbeklitepe’nin keşfine dayandığını aktardı.

Başkan Beyazgül:” İnsanlığın hikâyesinin başladığı yer Şanlıurfa’dır. Biz Şanlıurfa olarak birçok hikâye yazdık. Gastronominin hikâyesini, tarihin, müziğin ve turizmin hikâyesini Şanlıurfa’da yazdık. Bu hikâyeleri yaşamak isteyenlerin geleceği yer Şanlıurfa’dır. Biz bir hazinenin üzerinde oturuyoruz. Bu hazineyi dünyaya tanıtıyoruz bu hazinenin adı da yine Şanlıurfa’dır. Şanlıurfa’nın mutfak kültürü dünyanın en eski mutfağıdır” ifadelerine yer verdi.

TÜRES BAŞKANI BİNGÖL:”ŞANLIURFA MUTFAĞI GÖBEKLİTEPE KADAR ESKİDİR”

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl ise konuşmasında Şanlıurfa’nın tescilli lezzeti olan isotla yapılan kırk çeşit ürünün başka hiçbir şehirde bulanamayacağını belirterek “Dünyanın en eski mutfağının olduğu yer Şanlıurfa’dır. Bunun elimizdeki somut kaynakları ise Göbeklitepe’dir. İnsanlar burada yemek yemiş ve ilk buğday toprakla Şanlıurfa’da buluşmuştur” diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi Müzik Topluluğu’nun seslendirdiği birbirinden güzel Urfa Türküleri eşliğinde isotla yapılan ürünlerin tadına bakan etkinliğe katılanlar ürünlerin lezzetine hayran kaldı.

REKLAM ALANI