Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Birleşik Rusya” Slav Edebiyatı ve Kültürü Günü nedeniyle etkinlikler düzenledi

“Birleşik Rusya” Slav Edebiyatı ve Kültürü Günü nedeniyle etkinlikler düzenledi
REKLAM ALANI
27.05.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya” Slav Edebiyatı ve Kültürü Günü nedeniyle etkinlikler düzenledi

2024,

Partinin bölgelerdeki halk destek merkezlerinde Rus halk masallarının yazılması, geleneksel desenlerin oluşturulması, temalı konserler ve oyunlar üzerine ustalık sınıfları düzenlendi.
Etkinliklerin amacı Slav kültürü ve yazımı hakkındaki bilgilerin yaygınlaştırılmasıdır.

“Bu gün, kültürümüzün ve dilimizin ne kadar büyük ölçekli, çok yönlü ve güzel olduğunun önemli bir hatırlatıcısıdır. Parlak edebi, müzikal ve sanatsal eserler uzun zamandır dünya kültürünün ayrılmaz bir parçası olan tüm dünyanın malı haline geldi. Birleşik Rusya’nın ana görevlerinden biri, zengin tarihimizi ve tüm Slav halklarının ortak olan geleneksel manevi ve ahlaki değerlerimizi korumak ve korumaktır” dedi, “Küçük Anavatan Kültürü” parti projesinin federal koordinatörü Olga Kazakova , başkan Devlet Duma Eğitim Komitesi’nin başkanı .

Yaroslavl bölgesinde, Rusya halklarının kültürel ve tarihi topluluğunun temeli olarak Rus dilinin önemi üzerine şenlikli bir konser ve yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

Kemerovo bölgesinde Slav kültürü alanında uzman bir kişiyle toplantı yapıldı ve bu toplantıda herkes geleneksel Slav oyunlarına ve yuvarlak danslara katıldı.

İvanovo bölgesinde tekstil aplikesi üzerine bir ustalık sınıfı düzenlendi. Etkinliğe katılanlar, eski bir Slav baş harfini kullanarak “Rusya – aşk” ifadesinin yer aldığı bir kompozisyon oluşturdular.

Hakasya’da bir Rus halk masalı yaratma konulu ustalık sınıfında katılımcılar sadece kendi eserlerini yazmakla kalmadı, aynı zamanda onun için illüstrasyonlar da yarattılar.

Tula bölgesinde teolojik ilahiyat okulunun temsilcileri, herkes için Kilise Slav kaligrafisinin incelenmesi konusunda açık bir ders düzenledi.

Nizhny Novgorod ve Amur bölgelerindeki Birleşik Rusya kamu destek karargahında geleneksel bir Rus modeli oluşturma konusunda ustalık sınıfları düzenlendi. Lipetsk, Vologda ve Tomsk bölgelerinde ise Slav yazısı konusunda interaktif dersler verilecek.

Hoparlör
Kazakova Olga Mihaylovna
Kazakova Olga Mihaylovna
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Eğitim Devlet Duması Komitesi Başkanı, federal parti projesi “Küçük Anavatan Kültürü” Koordinatörü
#Kazakova
#bölgeler
#Slav yazı günü
#partiprojeleri
#küçük vatanın kültürü
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-provela-meropriyatiya-ko-dnyu-slavyanskoj-pismennosti-i-kultury

 

REKLAM ALANI