Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Birleşik Rusya” halk programı için yıllık planı% 96 oranında gerçekleştirdi

“Birleşik Rusya” halk programı için yıllık planı% 96 oranında gerçekleştirdi
REKLAM ALANI
04.02.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya” halk programı için yıllık planı% 96 oranında gerçekleştirdi
2024,

Parti Genel Başkanı, uygulamaya ilişkin olarak Cumhurbaşkanına rapor sunacak
Halkın “Birleşik Rusya” programının uygulanmasının sonuçları, Dmitry Medvedev başkanlığındaki partinin program komisyonunun toplantısında özetlendi .

“2023 yılında millet programının hükümlerinin yüzde 96’sı yerine getirildi. Ülkemizin karşılaştığı zorluklara rağmen vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımızdan vazgeçmedik . İnsanlara gerçekten sözümüzü tuttuğumuzu kanıtlamak bizim için çok önemli” diye vurguladı.

Dmitry Medvedev, Aralık ayındaki Parti Kongresi’nde Vladimir Putin’in başkanlık seçimlerinde adaylığının desteklenmesine karar verildiğini hatırlattı.

Kendisinden emin: “Çalışmamızın sonucu, yaklaşan seçimlerdeki zaferine kesinlikle önemli bir katkı sağlayacak.”

Parti başkanı halk programının uygulanmasının bazı sonuçları üzerinde durdu. Birleşik Rusya özellikle tıbbın geliştirilmesine ve birinci basamak sağlık hizmetlerinin optimizasyonuna öncelik vermeye devam ediyor.

Partinin desteğiyle 2023 yılında bölgelere 2,5 binin üzerinde ambulans, 1,5 bin mobil sağlık kompleksi ve 85 binin üzerinde ekipman teslim edildi.

“Parti, kalp-damar hastalıkları olan kişileri destekleyecek önlemlerin hazırlanmasında ciddi rol oynadı. Ücretsiz ilaç alan vatandaşların kategorisini genişletmek mümkün oldu. Nadir hastalıkları olan çocuklara yardım sağlayan İyilik Vakfı Vakfı’na bütçeden sağlanan fon neredeyse iki katına çıktı. Bu amaçlar için neredeyse 145 milyar tahsis edildi” diye belirtti Dmitry Medvedev.

Parti sosyal desteği geliştirmek için çalıştı. Bir milyondan fazla aile endeksli doğum sermayesi alıyor ve çocukların doğumunda ödemeler alıyor; 13 milyondan fazla devlet çalışanının emekli maaşları ve maaşları artırıldı.

“11 milyondan fazla engelli, sosyal yardımların artırılması hakkına sahiptir. Bütçe, teknik rehabilitasyon ekipmanının sağlanmasına yönelik fonları önemli ölçüde artırdı” dedi Dmitry Medvedev.

Ayrıca Birleşik Rusya halk programının uygulanmasıyla okullarda 800 bin öğrenciye yer sağlandı ve anaokullarında 245 bin ek yer oluşturuldu.

“Özellikle kırsal bölgelerdeki okullar, kreşler, kültür ve eğlence merkezleri, spor kompleksleri, sağlık kurumları partinin özel ilgi alanı içinde kalmalıdır” diye vurguladı.

Bir diğer önemli alan ise eğitim ve bilimle ilgilidir.

“Parti, genç bilim insanlarına yönelik hibelerin artırılmasına katkıda bulundu. Parti projesi “Mendeleev Haritası” uygulanıyor. 7 binden fazla genç bilim insanı, yüksek lisans öğrencisi, öğrenci ve okul çocuğu katılımcı oldu. Proje ortaklarının tercihlerine erişimleri var” dedi parti başkanı.

2023 yılında Birleşik Rusya program belgesinde değişiklikler yapıldı. Özellikle “Yeni Bölgelerin Kalkınması” bölümü ortaya çıktı – geçen yıl uygulanması% 97 idi.

“Partinin teklifi üzerine Hükümet, Donbass, Zaporozhye ve Kherson bölgelerinin sosyo-ekonomik kalkınmasına yönelik bir programı onayladı . Bu belge, sosyal hizmetlerin sağlanması düzeyini tüm Rusya standartlarına getirmeyi önermektedir. Bu, Rusya Federasyonu’nun yeni kurucu kuruluşlarının nüfusuna karşı en önemli görevimiz, görevimizdir. Aynı derecede önemli bir görev de tüm konut, toplumsal hizmetler ve sosyal altyapının onarılmasıdır” dedi Parti Başkanı.

Birleşik Rusya’nın desteğiyle, yeni bölgeleri Rus emeklilik ve sosyal sigorta sistemine entegre etmek için yasalar kabul edildi, “Ben Rusya’dayım” portalı da dahil olmak üzere tüm parti projeleri çalışıyor .

Buna karşılık Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri Andrei Turchak , halk programının uygulanmasının başlangıcından bu yana 83 binden fazla sosyal tesisin oluşturulup modernize edildiğini söyledi. 1.338 okul, 1.676 anaokulu, 882 sağlık kurumu, 145 spor kompleksi inşa edildi. 2,8 bin okul ve 4,2 bin sağlık kurumu elden geçirildi.

“3.9 bin ilk yardım istasyonu kuruldu. 2,1 binin üzerinde postane ve 278 üniversite yurdunun onarımı yapıldı. 21 bin avlu ve kamusal alan iyileştirildi” dedi.

Bütçe değişiklikleri “Profesyonellik” programına ayrılan fonu artırdı, kırsal alanların kapsamlı kalkınması, yerli otomobil alımına yönelik talebin teşvik edilmesi ve istihdam hizmetlerinin modernleştirilmesi programına ek fonlar tahsis edildi.

Yeni bir iş kanunu kabul edildi – asgari ücretin yıllık endekslenmesini , Kuzey Askeri Bölge gazilerine istihdamda sosyal yardımları ve iş değiştirmek isteyenlere yardımı garanti ediyordu.

Halkın “Birleşik Rusya” programının önemli bir kısmı SVO katılımcılarının ve aile üyelerinin desteğiydi.

“Kredi tatillerini düzenlemek ve SVO katılımcılarının ailelerine mali koruma sağlamak, ücretsiz hukuki yardım sağlamak ve çeşitli belgelerin hazırlanmasına ilişkin prosedürleri basitleştirmek ve eğitim alanında tam teşekküllü bir yardım sistemi oluşturmak için yasalar kabul edildi, ” dedi Andrei Turchak.

Halk programının 2023’teki yüksek performansına rağmen yerine getirilmeyen bazı hükümlerin kaldığını kaydetti .

“2023 yılında 3.208 birinci basamak sağlık kurumunun yenilenmesi planlandı. Bunlardan 91’inin onarımı tamamlanamadı. Postanelerde de benzer bir hikaye var. Yenilenmesi gereken 1.282 bölümden 90’ının çalışmaları henüz tamamlanmadı. Ayrıca, mentorların eğitim sistemindeki tercihlerini belirleyecek mentorluğun statüsüne ilişkin bir yasayı çıkaracak zamanımız da olmadı. Genel Konsey Sekreteri, bu alanlardan sorumlu koordinatörlerden “borçlarını bir an önce kapatmalarını” rica ediyorum.

Ayrıca “Halkın Program Yardımcısı” yazılım paketinin oluşturulduğunu da duyurdu . İnsanların programının nesnelerini bir harita üzerinde görselleştirmenize, her birine sorumluluk atamanıza, planları tartışmak için sakinlerle çevrimiçi etkileşim düzenlemenize, sonuçları kabul etmenize ve işin kalitesini değerlendirmenize olanak tanır.

Sputnik Mayıs ayında faaliyete geçecek. Andrey Turchak, dört projenin pilot proje olacağını söyledi: “Okulların modernizasyonu”, “Temel sağlık hizmetlerinin modernizasyonu”, “Birleşik Rusya ile kariyerim” ve “Üniversite yurtlarının modernizasyonu”.

Sonuç olarak Dmitry Medvedev, Birleşik Rusya halk programının 2024 göstergelerinin güncellenmesi, bunların uygulanmasını izlemeye devam edilmesi ve sakinleri sonuçlar hakkında bilgilendirmesi talimatını verdi.

“Meslektaşlarımdan, ana parti belgemizin uygulanmasının sonuçlarına ilişkin raporumu devlet başkanına hazırlamalarını rica ediyorum. Birleşik Rusya halk programının uygulanmasının başarısı, ülkenin bir bütün olarak başarısıdır” diye sözlerini tamamladı Dmitry Medvedev.

Hoparlör
Medvedev Dimitri Anatolyeviç
Medvedev Dimitri Anatolyeviç
Tüm Rusya siyasi partisi “BIRLEŞIK RUSYA” Başkanı, Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Vekili
#Medvedev
#Turçak
#halkın programı ER
#EP program komisyonu
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-vypolnila-godovoj-plan-po-narodnoj-programme-na-96

 

 

REKLAM ALANI