Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAŞKAN SAMANCI `DAN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN SAMANCI `DAN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
18.09.2021
A+
A-

SERVET SAMANCI- AĞRI
Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Samancı, Tarihimizin en önemli savaşlarından olan, Türk halkının maddi ve manevi bütün kaynaklarıyla cepheye koştuğu Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ile ‘Gazilik’ unvanı verilmiş ve 19 Eylül “Gaziler Günü” kabul edilmiştir.

Devletimizin ve milletimizin gazilerimize verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının bir ifadesi olarak ülkemizde her yıl 19 Eylül tarihi ‘‘Gaziler Günü’’ olarak kutlanmaktadır.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve ebedi varlığını korumak için; Ülkemizin bağımsızlığını, huzurunu ve güvenliğini, milletimizin birlik, beraberlik, barış ve huzurunu sağlamak için canları pahasına cepheden cepheye koşarak bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan birer sembolüdür.

Kahraman gazilerimiz varlıklarıyla bizlere çetin, zor ve karanlık günlerden; ferah, güzel ve aydınlık günlere gelişimizi hatırlatırlar. Geçmişle gelecek arasında bağ kurarak, geçmişten ders çıkarıp geleceğe güvenle bakabilmenin temsilcileri olan Gazilerimiz, aynı zamanda geçmişimizle duyduğumuz onurun ve gururun ete kemiğe bürünmüş halidir.

Vatanı, milleti, bayrağı ve tüm kutsal değerleri için şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmayı mukaddes bir değer olarak gören şehitlerimiz ile gazilerimiz ve onların bizlere emaneti olan ailelerine devletimizin ve milletimizin gönül kapıları her zaman sonuna kadar açık olacaktır.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, “Gaziler Günü ”nü en içten dileklerimle kutluyorum

 

REKLAM ALANI