Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAŞKAN NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN ‘MEVLANA HAFTASI’ MESAJI

BAŞKAN NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN ‘MEVLANA HAFTASI’ MESAJI
REKLAM ALANI
06.12.2021
A+
A-

Turan Teşkilatı Genel Başkanı ve 26 Safires Group Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Yürüksoy, ‘Mevlana Haftası’ münasebetiyle mesaj yayımladı.

Başkan Yürüksoy, Mevlana’nın deyişiyle Şeb-i Arus’dur. Şeb-i Arus “Düğün Gecesi” anlamına gelir, Mevlana vefat edeceği günü Allah’a kavuşma olarak gördüğü için ölüm gününün de en mutlu gün olduğunu düşünmüş ve onu Şeb-i Arus olarak nitelendirmiştir.

Mevlana Celaleddin-i Rumi medeniyetimizin, kültürümüzün önemli mimarlarındandır. Eserleriyle sevgi, barış, hoşgörü, kardeşlik, sabır gibi değerleri evrensel mesajlar hâline getirmiş, milyonları etkilemiştir. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin söyledikleri yalnızca Türk ve İslam dünyasında değil aynı zamanda tüm dünyada yankı bulmuştur ve bulmaya da devam edecektir. Onun mesajları kalıcılığının, zamana ve mekana meydan okuyuşunun yanında aynı zamanda dünyanın bugün içinde bulunduğu kriz ve çatışmalara da son verebilecek nitelikler taşır.

Bir din âlimi, şair, filozof, mutasavvıf olan Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi Şeb-i Arus’ta saygı, rahmet ve minnetle anıyor, onun değerlerinin tüm dünya tarafından bu önemli haftada daha fazla anlaşılmasını temenni ediyoruz

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI