Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAKAN BOZDAĞ: HSK SEÇİMLERİ FETÖ’NÜN BELİNİ KIRAN BİR SONUÇLA NETİCELENDİ

BAKAN BOZDAĞ: HSK SEÇİMLERİ FETÖ’NÜN BELİNİ KIRAN BİR SONUÇLA NETİCELENDİ
REKLAM ALANI
08.02.2022
A+
A-

BAKAN BOZDAĞ: HSK SEÇİMLERİ FETÖ’NÜN BELİNİ KIRAN BİR SONUÇLA NETİCELENDİ

07.02.2022
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’de FETÖ terör örgütünün belini kıran en önemli olaylardan birinin de 12 Ekim 2014’teki HSK seçimleri olduğunu vurgulayarak, “O dönemde yaşadıklarımızı sizler de biliyorsunuz. Yargının üzerinde kurdukları tahakkümü yargının tarafsız ve bağımsız görüntüsünü kaybedişini hep beraber yaşadık. Buna karşı yargıda birlik büyük bir mücadele verdi. O zaman ki adıyla HSYK seçimi 12 Ekim 2014’te FETÖ’nün belini kıran bir sonuçla neticelendi” dedi.

 

Bakanlık Toplantı Salonu’nda Yargıda Birlik Derneği Başkanı Birol Kırmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerini kabul eden Bakan Bozdağ, dernek çalışmalarının Türk yargısının birlik içinde hareket etme noktasında çok değerli olduğunu söyledi.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Türkiye’nin ve Türk yargısının karşı karşıya kaldığı tehditler konusunda da derneğin büyük bir mücadele verdiğini vurgulayan Bakan Bozdağ, terör örgütleriyle mücadelenin aralıksız devam edeceğini kaydetti. Bakan Bozdağ, “Bu mücadelenin yakın şahidi hem sizlersiniz hem bizzat benim. Çünkü Fetullahçı Terör Örgütünün Türk yargısını ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini tahkum altına almak istediği bir dönemde Yargıda Birlik, Türk yargısının bağımsızlığı ve tarafsızlığını korumak, adil yargılamanın önündeki engelleri kaldırmak, Türk milletinin adalete ve hukuka güvenini yeniden tesis etmek ve Türk yargısına dönük FETÖ işgalini sona erdirmek için büyük bir gayretle çalışmıştır. Terör örgütleriyle Türkiye’nin mücadelesi aralıksız samimi, kararlı etkin bir şekilde devam edecektir. Terör örgütleriyle Türkiye’nin mücadelesi aralıksız, samimi, kararlı, etkin bir şekilde devam edecektir. Hem FETÖ ile hem PKK ile hem DHKPC ile hem de bilumum diğer terör örgütleriyle nasıl kararlı bir mücadele yapıldıysa bundan sonra da aynı kararlılıkla ve etkinlikle aralıksız mücadele devam edecektir. Bundan kimsenin tereddütü olmasın.” dedi.

YARGIDA BİRLİK BÜYÜK MÜCADELE VERDİ

Adalet Bakanı Bozdağ, Türkiye’de FETÖ terör örgütünün belini kıran pek çok olay yaşandığını, bunlardan en önemlilerinden birinin de 12 Ekim 2014’teki HSK seçimleri olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Türkiye’de FETÖ terör örgütünün belini kıran pek çok şey olmuştur ama en önemlilerinden bir tanesi 12 Ekim 2014’teki HSK seçimidir. O dönemde yaşadıklarımızı sizler de biliyorsunuz ve yargının üzerinde kurdukları tahakkümü yargının tarafsız ve bağımsız görüntüsünü kaybedişini hep beraber yaşadık ve buna karşı Yargıda Birlik, büyük bir mücadele verdi. Türkiye’nin dört bir yanında, 81 ilinde bütün ilçelerinde gerçekten büyük bir mücadele verdi. O zaman ki adıyla HSYK seçimi 12 Ekim 2014’te FETÖ’nün belini kıran bir sonuçla neticelendi. Bunda Yargıda Birlik’e gönül veren her bir hakim ve savcının çok büyük katkısı oldu. O yüzden hakim ve savcılarımıza yargıda birliğin çok değerli temsilcilerine ben şahsım adına ve Türk milleti adına Türkiye’nin içine düştüğü pek çok tehlikeli durumlardan kurtulmasına vesile olduğunuz için öncülük ettiğiniz için ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.”

TÜRK YARGISI DARBECİLERE BİAT ETMEDİ

Türk yargısının 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında büyük bir mücadele verdiğinin altını çizen Bakan Bozdağ, FETÖ’cülerin devletin tüm kurumlarından ayıklanma noktasında da yargı mensuplarının özveriyle çalıştığını kaydetti. 15 Temmuz gecesini hatırlatan Bakan Bozdağ, “O gece savcılarımız, hakimlerimiz yargıda görev yapanların hepsi sabaha kadar ayakta, görevinin başında darbe teşebbüsün nasıl neticeleneceği daha belli olmadan pek çok tarihi karara hukuk adına, demokrasi adına imza attılar. Darbenin önlenmesinde Türk milletinin her bir ferdinin emeği vardır, alın teri vardır, kiminin kanı vardır ama herkes bir mücadele etmiştir” dedi.

Türk yargısının darbecilere biat etmediğini vurgulayan Bakan Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk yargısı ilk defa darbecilere biat etmemiş, meydan okumuş ve onların yakalanması, gözaltına alınması, tutuklanması süreçlerini başlatmış, demokrasiye ve hukuka, hukuk devletine sonuna kadar sahip çıkmıştır. O yüzden de bütün yargı mensuplarına darbe teşebbüsü sırasında demokrasiden yana, insan haklarından yana, hukuk devletinden yana ve Anayasamızdan ve milletimizden yana koydukları tavırdan dolayı da hassaten buradan bir kez daha şükranlarımı ifade etmek isterim. Yargıda Birlik, Türk demokrasi tarihinin kahramanlık sayfalarından birini 15 Temmuz gecesi altın harflerle yazmayı başarmıştır.”

TÜRK YARGISININ YIPRATILMASINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Uluslararası platformlarda Türk yargısının yıpratılmak istendiğini belirten Bakan Bozdağ, yargının Türk milleti adına karar verdiğini ve milletin yargısı olduğunu vurguladı. Türkiye’de Anayasaya, yasalara, hukuka ve kanunlara bağlı vicdani bir kanaat içerisinde kararların alındığını ifade eden Bakan Bozdağ, “Türkiye’de bugün uluslararası alanda Türk yargısının üzerine düşürülmek istenen pek çok gölgeler var. Türkiye’deki yargı sistemi verilen kararlar ve uygulamalar üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Devleti de hukuk devleti anlayışını da, adalet anlayışını da maalesef belli çevreler tarafından yıpratılmak istenmektedir. Buna da fırsat vermeyeceğiz. Çünkü sizin kararlarınız, yaptığınız işler o bütün gölgeleri dağıtacak, karanlığı aydınlatacak, milletin ve devletin hukukunu hem içeride, hem dışarıda güçlü bir şekilde koruyacaktır. Ben buna yürekten inandığımı bir kez daha ifade etmek isterim. İnşallah bundan sonraki süreçte Yargıda Birlik’le daha sıkı bir teşriki mesai içerisinde olmayı arzu ettiğimi sizlere, sizin şahsınızda da Yargıda Birlik’e gönül veren herkese buradan bir kez daha ifade etmekte fayda görüyorum.” diye konuştu.

Bakan Bozdağ, derneğin çalışmalarının Türk hukukunun güçlenmesi açısından önemli bulduğunu kaydetti.

KIRMAZ: GÜVENİLİR, ADİL YARGI SİSTEMİNİN İNŞASINDA BÜTÜNLEŞTİRİCİ KİMLİĞİNİZLE ÖNEMLİ ROL OYNAYACAĞINIZA YÜREKTEN İNANIYORUZ

Dernek Başkanı Birol Kırmaz da Bozdağ’a görevinde başarı dileklerini ileterek, “Yeni süreçte adına hüküm kurduğumuz büyük Türk milletinin değerleri ile hemhal, milletimiz adına hüküm kurduğumuz milletimizin vicdanındaki adalet duygusunu tam anlamıyla tatmin eden güvenilir, adil bir yargı sisteminin inşasında bütünleştirici kimliğiniz ile önemli rol oynayacağınızı ve bunda başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz” dedi.

 

kaynak:https://basin.adalet.gov.tr/bakan-bozdag-hsk-secimleri-feto-nun-belini-kiran-bir-sonucla-neticelendi

 

 

REKLAM ALANI