Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Alanya Belediyesi ile Eren Enerji arasında 500 bin fidan bağışını kapsayan protokol imzalandı

Alanya Belediyesi ile Eren Enerji arasında 500 bin fidan bağışını kapsayan protokol imzalandı
REKLAM ALANI
23.08.2021
A+
A-

Alanya Belediyesi ile Eren Enerji arasında 500 bin fidan bağışını kapsayan protokol imzalandı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Eren Holding öncülüğünde ve sponsorluğunda Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu’nun işbirliğinde yürütülen ve karbon salınımını azaltma amacı taşıyan Eren Enerji’ye ait “Fidan Bağışı Projesi” için protokol imzaladı. 500 bin fidan bağışını kapsayan proje ile doğaya salınan karbon oranının azaltılması ve Alanya’da yeşil alanların sayısını artırılması hedefleniyor.

“YEŞİL ALANLARIN SAYISINI ARTTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, proje ile Alanya’nın daha yeşil bir çevreye kavuşacağını belirtti. Proje kapsamında bağışlanan 500 bin fidanın Alanya’nın çeşitli noktalarında değerlendirileceğini ifade eden Başkan Yücel, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Alanya’daki yeşil alanların sayısını 3’e katladık. Bu sayıyı daha artırmak adına 500 bin fidan kısa zaman içerisinde toprakla buluşacak. Projeyi hazırlayan ve bağışta bulunan Eren Enerji’e, Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

“BAŞKAN ADEM MURAT YÜCEL’E TEŞEKKÜR EDERİZ”

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu Genel Başkanı Hakan Yüksel, projenin toplamda 3 milyon fidan bağışını kapsadığını söyledi. Başkan Yüksel, “Türkiye genelinde 3 milyon fidan bağışını kapsayan bir çalışma yapıyoruz. Yaklaşık 5 aydır üzerinde çalıştığımız bir projeyi bugün imzaları atarak taçlandırdık. Başkanımız Adem Murat Yücel de projeye çok sıcak baktı. Temaslar neticesinde Eren Enerji, Alanya Belediyesi’ne 500 bin fidan bağışında bulundu. Umuyoruz ki bu fidanların dikimiyle Alanya daha yeşil bir kent olacak” dedi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI